DERMATOLOŠKA ORDINACIJA - DERMATOLOG TEDI KOSOVIĆ - SPLIT

O NAMA DERMATOLOGIJA KIRURGIJA LASERSKI CENTAR KOZMETIKA KONTAKT


POGLEDAJTE
I TRETMAN SA IPL - LASERSKOM TERAPIJOMLASERSKI CENTARNAJSUVREMENIJA METODA LIJEČENJA:


  FRAKCIJSKI LASER :

Revolucija u oblasti laserske tehnologije !

Frakcijski laser umjesto jedne zrake ima stotinu zraka unutar laserskog snopa. Na koži ostavlja trag u vidu bijelih točkica koje predstavljaju mikroskopska oštećenja vezivnog tkiva koja se u cijelosti izbacuju nakon nekoliko dana. Novo vezivno tkivo nadomiješta nastala oštećenja i na taj način se uklanjaju ožiljci, bore i pigmentacije.

Indikacije za korištenje frakcijskog lasera :


- ožiljci od akni, varičela i keloidi
- strije
- smanjenje proširenih pora
- staračke pigmentacije i melazme, pigmentacije iznad usnica
- uklananje bora
- pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka
- aktiničke keratoze
- pomlađivanje teksture kožeFRAKCIJSKI LASER - Video:


Broj i snaga tretmana ovise o indikaciji. Ukoliko se radi o blažem tretmanu vrijeme oporavka je brže, ali se mora ponavljati više tretmana do konačnog rezultata.

Što je veća snaga i veći broj prelaza laserskim snopom rezultat je bolji, ali i oporavak duži.

Pacijent sam u dogovoru sa liječnikom prilagođava tretman svojim željama i dozvoljenom vremenu .Prilikom tretmana koristi se lokalna anestezija u obliku kreme.

Izgled kože nakon tretmana :


Blagi tretman :

1 do 2 prelaza uz laganu snagu, koža izgleda crvena kao nakon izlaganja suncu, te uz upotrebu termalne vode i njegu hidratantnim kremama oporavak je brz. Već nakon 1 do 2 dana vračate se svakodnevnim aktivnostima. Rezultat su odmah vidljivi u vidu blistavijeg tena.

Umjereni tretman :

3 do 5 prelaza uz izraženiju snagu laserskog snopa.Crvenilo nakon tretmana izraženije, potrebno hlađenje oblozima. Nakon 2 dana koža malo potamni, a od 3 do 5 dana nastupi lagano ljuštenje koje pospješujemo oblozima od kamilice uz njegu mastima. Promjene se mogu prekriti make-upom te se možete kretati van kuće.Navedeni tretman se preporuča napraviti pred vikend da bi u novom tjednu zasjali u punom sjaju.

Agresivniji tretman :

5 do 8 prelaza uz jaču snagu. Najdulji oporavak ali i najbolji rezultati. Oporavak tjedan dana uz rano crvenilo kože i izraženo ljuštenje tijekom tjedna. Nakon svih tretmana obavezna zaštita od sunca visokim zaštitnim faktorom ( preporuka SPF 50 ).

Tretmani se ovisno o snazi i broju prelaza mogu ponavljati svakih 2 do 6 mjeseci.FRAKCIJSKI LASER - Video2:LASER ZA UKLANJANJE DLAČICA

Pomoću najsuvremenije IPL lasera uspješno i gotovo bezbolno, ali pouzdanije nego bilo kojom drugom metodom ostranujemo dlačice na neželjenim mjestima, kao što su kod žena lice, noge, pazusi te kod muškaraca po leđima, ušima te drugim djelovima tijela.
Terapija laserom traje nekoliko minuta za lice, a do jednog sata za noge. Laser djeluje isključivo na tamne dlačice u aktivnoj fazi rasta, a ne na one u fazi mirovanja, pa postupak treba ponoviti tri do šest puta u određenim vremenskim razmacima. Prije tretmana dlačice ne smiju depilirati ni čupati. Tretman nije bolan jer laser ima ugrađen sistem hlađenja koji smanjuje osjećaj topline na koži.

LASER ZA UKLANJANJE KAPIULARA I STARAČKIH MRLJA – REJUVENATION

IPL laser predstavlja zadnju tj. najmoderniju generaciju za uklanjanje proširenih kapilara i pigmentnih mrlja. Dubinski učinak lasera na kožu lica očituje se kroz stvaranje novih kolagenih vlakana koji se očituje svježi i mlađi izgled. Nakon tretmana koža se mora štiti zaštitnim sredstvima od sunca. Broj tretmana ovisi o raširenosti promjena.

LASER ZA UKLANJANJE KAPILARA I STARAČKIH MRLJA – REJUVENATION RADIOFREKVENTNI TRETMAN :

Radiovalovi djeluju na tkivo putem učinka na molekule vode pri čemu se oslobađa energija u obliku topline s brojnim efektima na tkivo. Tretmani se mogu provoditi tijekom čitave godine bez obzira na boju kože. Sunce nema nikakav utjecaj na tretman radiovalovima. Tretman se vrši pomoću posebnih nastavaka pri čemu nema nikakvih oštećenja na površini kože.Koriste se unipolarni i bipolarni nastavci pri čemu unipolarni nastavak zagrijava kožu do 2 cm ispod površine, a bipol. prodire 5 do 6 cm ispod kože.

EFEKTI RADIOVALOVA :

1) Utjecaj na vezivno tkivo i metabolizam stanica

Kontrolirano zagrijavanje tkiva izaziva lokalizirano oštećenje vezivnog tkiva i kolagena pri čemu nastaje novi kolagen uz jačanje postoječeg. Klinički efekt očituje se zatezanjem kože, smanjivanjem bora i oblikovanjem lica. Koža odmah poprimi sjaj, bude glatka i meka uz pojačanu elastičnost i napetost. Metabolizam stanica jača i ubrzava se, te stanice postaju otpornije na vanjske štetne utjecaje.

2) Jačanje cirkulacije i limfne drenaže

Zagrijavanje tkiva pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu te pogoduje razgradnji masti.

3) LIPOLIZA - razbijanje masnih stanica

Efekt lipolize može se usporediti sa liposukcijom, samo što je rezultat brže vidljiv, te nije potreban nikakav oporavak.

4) Uništenje lojnih žlijezda

Radiofrekvencija uspješno uništava lojne žlijezde te smanjuje pore i mašćenje kože.

KAKO IZGLEDA TRETMAN ?

Tretmanom postižemo temperaturu tretirane kože od 39 do 40 C, te je nastojimo što duže održati. Za vrijeme tretmana osijećate toplinu koja se ublažava hladnim gelom. Cilj je postići crvenilo kože koje se povlaći 10 do 15 min nakon tretmana nakon čega nastavljate svakodnevne aktivnosti. Sunce nema utjecaj na tretmane. Tretmani traju 20 do 30 min . Preporuča se napraviti prva dva tretmana u razmaku od mjesec dana , te održavanje jednom godišnje

ZA ŠTO SE KORISTI TRETMAN ?

- Zatezanje kože lica i vrata
- Smanjivanje podbratka
- Pomlađivanje dekoltea i podizanje grudi
- Podizanje kapaka
- Uklanjanje celulita i strija
- Smanjivanje mašćenja kože i vidljivih pora

Copyright ©2008 derma-kosovic.com